Home » WAARIN IS HIPAZIA UNIEK

WAARIN IS HIPAZIA UNIEK


Hipazia is de cruise school die openstaat voor iedereen die een liefhebber is van het zeilen of op een bijzondere manier het zeilen wil benaderen. De schippers zijn  eigenaar van de jachten, de jachten zijn Hallberg-Rassy of van dergelijk niveau. De personen aan boord zullen niet meer zijn dat 2 of 3, afgezien van de schipper, om ten volle te kunnen genieten van de voorzieningen van het jacht. De Hipazia school is een cruise waarvan de duur niet vastligt maar direct overeen te komen is met de schipper zelf.

 - Hipazia la Scuola

De kenmerken van de boten

De eigenschappen van de jachten zijn, ten eerste de hoogste kwaliteit wat ontwerp en constructie betreft, teneinde de hoogst mogelijke veiligheid te garanderen.  De eigenaar zelf beschouwt zijn boot en het onderhoud ervan op een manier  alsof het een persoon betreft (cit.Carlo Sciarrelli). 

Ontworpen en gebouwd voor verre reizen onder alle omstandigheden, wat zee en wind betreft, zonder gevaar voor de reizigers aan boord.  Ze varen behendig en sneltegenwind, dit is vooral van belang als de wind aanlandig is, op zee vormt het land namelijk het grootste gevaar.

 

Snelheid als eerste veiligheidsfactor. Met een  stilliggende boot is het moeilijk manoeuvreren.

 

De schipper, eigenaar, kent zijn boot als zichzelf en zal nooit gevaarlijke risico’s nemen. Hij is eveneens meteoroloog, hij zal niets doen zonder eerst een plan gemaakt te hebben op basis van de vooruitzichten wat betreft zee en wind, gebaseerd op ervaring, informatie en instrumenten.